25 OctPrograme gratuite pentru optimizarea calculatorului

Optimizarea calculatorului prin stergerea fisierelor temporare, curatarea si optimizarea registrilor, defragmentarea hard-diskului, sunt cateva reguli esentiale pentru a obtine un plus de performanta din partea PC-ului.
Sa ne imaginam calculatorul ca o imensa biblioteca, cu mii de rafturi pline cu carti. Daca administratorul decide sa indeparteze cateva mii de carti uzate, ramanem cu foarte multe goluri in rafturile noastre. Pentru o mai buna optimizare a spatiului si reducerea timpului de cautare, ideal ar fi sa rearanjeze cartile una langa alta si in acelasi timp sa mature foile desprinse, ratacite printre celelalte carti.
Cam acelasi lucru se-ntampla si in calculatorul nostru. De fiecare data cand navigam pe Internet paginile se stocheaza intr-un folder din sistem (memoria cache). Cand revizitam paginile, partea grafica a lor este deja salvata si nu se incarca decat textul rezultand o incarcare mai rapida. In cazul paginilor statice poate exista riscul de a nu incarca versiunea actualizata a paginii. Pentru a forta browser-ul sa reincarce pagina direct de pe server (daca nu am curatat memoria cache), apasam CTRL+F5 sau Refresh+F5.
De asemenea ni se-ntampla des sa renuntam la anumite programe instalate de-a lungul timpului. Majoritatea lasa inregistrari nesterse in registri, dar si unele fisiere sau chiar unele foldere care l-au gazduit.
In felul asta raman foarte multe spatii goale in urma operatiile de mai sus, rezultatul constand in incetinirea vitezei de lucru si ocuparea spatiului cu fisiere nefolositoare.
Destul cu teoria. Sa vedem practic ce programe gratuite putem folosi pentru a ne usura munca.

Toate programele au interfata foarte simpla si sunt usor de folosit.

No comments

Place your comment

You must be logged in to post a comment.